L’oli de Maldà amb una acidesa màxima de 0’4º, representa la categoria més alta dels olis d’oliva verge, com correspon a l’oli amb la D.O. Protegida Les Garrigues. A més, l’acidesa d’aquest oli no supera les dues dècimes (0’2º) de mitjana.

L’oli elaborat al molí de la Cooperativa de Maldà s’obté de la molturació de l’oliva en fred per a preservar totes i cadascuna de les propietats del fruit. El resultat és un suc de fruita, natural; un oli ric en polifenols, agents antioxidants propis de l’oliva que són molt beneficiosos per a la salut. Els controls sobre la producció certifiquen pràctiques agrícoles correctes i respectuoses amb el medi ambient.

Els mètodes de conreu aplicats pels agricultors de la DOP Les Garrigues, les condicions climàtiques de la zona, la cura en la collida de l’oliva arbequina i l’elaboració de l’oli són la principal garantia per a l’obtenció d’un oli 100% natural de gran qualitat.

L’oli és VERGE i de qualitat EXTRA, procedent de l’oliva ARBEQUINA. L’oliva es recull, principalment, a mà i directament de l’arbre amb el sistema de “pentinat” de les branques; es mol en fred amb mitjans mecànics o físics.

En tot el procés, des de la recollida de l’oliva fins a l’elaboració de l’oli, es treballa amb molta cura per no alterar les propietats naturals que conté l’oliva, tant les biològiques com les organolèptiques. L’oli que s’obté és un suc de fruita natural, amb tot el contingut que li confereix la varietat arbequina.

És un oli fruitat d’oliva fresca, verd quan prové d’una collita més primerenca i de color verd groguenc dens, amb “cos”, aroma net de fulla i herba, i sabor ametllat lleugerament amarg i picant al final. A mesura que l’oliva madura, l’oli esdevé més groguenc i amb un sabor més suau i més dolç.